Een van de oude Veenendaalse families is de familie Slok, vroeger gespeld als Slock. Gelet op het feit dat de gemeente Veenendaal onder andere is ontwikkeld door de uit Antwerpen afkomstige Gilles van Schoonbeke doet vermoeden dat de familie uit Vlaanderen afkomstig is. Dit vermoeden wordt versterkt omdat in de Oost Vlaamse registers omstreeks de 16e en 17e eeuw veelvuldig de naam Slock wordt teruggevonden. Helaas is het tot op heden niet mogelijk gebleken harde bewijzen te vinden

Wel is bewezen dat de naam al vroeg in Veenendaal is terug te vinden. In de 17e en 18e eeuw worden leden van deze familie als geerfde in de Rheense Veenen genoemd. Dit betekent, dat ze een van de eigenaars waren van de vrije veenen en bijgedragen hadden in de kosten van aanleg en verbetering van De Grift.

Er waren leden van de familie onderschout van Gelders-Veenendaal. Eene Cornelis Slok was notaris. Bij die afstammelingen van de oudste voorvader Thonis Slock komt ook een wapen voor. Nadere informatie over die afstammelingen zoals oude handschriften en handtekeningen vindt u op de pagina informatie SLOK. Verder zijn er gegevens van het gezin van Jan en Aaltje Slok-Kroesbergen, zie de het gezin Jan Slok.

Deze site gaat over de familie Slok/Slock. De samensteller heeft op de site Genealogie Veenendaal en omgeving veel genealogische gegevens staan van andere families uit Veenendaal. Klik daarvoor op de knop Genealogie Veenendaal.