Jan Slok en Alida Geertruida Kroesbergen
"Flarden uit een Veens verleden. Het geslacht Slok in woord en beeld." Zo luidde de titel van een boekwerk dat begin 1994 verscheen. De redactie was in handen van 3 neven, Cor J., Jacob J. en Johan T. Slok. Het boek bevat verhalen van bovenstaand echtpaar Jan Slok en Aaltje Kroesbergen. Een persoonlijk verhaal van 'gewone' Veenendalers, die dankzij herinneringen van hun kinderen een bijzondere betekenis kregen. Daarnaast is in het boek een complete genealogie van het voorgeslacht van Jan en Aaltje opgenomen. Die genealogie vindt u op deze web-site op de pagina genealogieen onder de naam Slok, Thonis. In deze genealogie staat het voorgeslacht van Jan Slok.

Aan het eind van deze pagina vindt u een verwijzing naar de kwartierstaat van Jan Slok en van Aaltje Geertruida Kroesbergen.

Inmiddels is er een tweede deel van het boek verschenen. Hierin wordt verhaald hoe het de nakomelingen van Jan en Aaltje is vergaan. Van al de kinderen is in deze web-site een pagina opgenomen. Klik op een van de hiernaast genoemde namen en u komt op de pagina van het betreffende kind terecht. Op die pagina's staan ook verwijzingen naar het voorgeslacht van de 'aangetrouwde' kinderen. Op deze wijze ontstaat een compleet beeld van het voor- en nageslacht van het echtpaar Jan Slok en Aaltje Kroesbergen. Mede door internet is dit alles voor de 'buitenlanders' van de familie ook snel bereikbaar.
De dochters:
De zoons:
Jan Slok en Alida Geertruida Kroesbergen gefotografeerd omstreeks 1925
Achteraan van links naar rechts:  Aaltje,  Jannetje en Klazien. Vooraan van links naar rechts Bep, Drika en Stefie. De foto is gemaakt in 1949 kort voor Drika met haar gezin naar Canada vertrok.
Van links naar rechts: Jacob, Jan, Rijk en Wim. Deze foto is op 28 oktober 1943 in Nijverdal gemaakt. De broers waren daar in verband met de verjaardag van Rijk.
HOME of wel terug naar de beginpagina.
Nakomelingen van Jan Slok en Alida Geertruida Kroesbergen (vernieuwd 9 mei 2014)
Kwartierstaat van Jan Slok (vernieuwd 9 mei 2014)
Kwartierstaat van Aaltje Kroesbergen (vernieuwd 9 mei 2014)
Drika
Jannetje
Klazien
Jacob
Rijk
Stefie
Aaltje
Jan
Wim
Bep