Klasina Slok en Willem van de Bovenkamp
Op 24 juli 1926 trouwden Willem van de Bovenkamp en Klasina Slok. Zij Hun eerste woning lag in een zijstraatje van de Achterkerkstraat. Het huisje was van Jan Tree. Al snel werd het huis te klein en ze vertrokken naar een huis achter de Eierhal aan het Rottepad.

Willem begon zijn loopbaan bij de "Karrewat" , het textielbedrijf van de familie Roessingh aan de Kerkewijk ten zuiden van de spoorlijn. De economische crisis ging ook Veenendaal niet voorbij en de fabriek waar Willem zijn brood verdiende ging failliet. Hij werd naaimachinereparateur en trad later in dienst bij de Textielfabriek Veenendaal van de heren Sandbrink en Walkotte aan de Dijkstraat. Als vanzelfsprekend verhuisde het gezin van het Rottepad naar de Dijkstraat.

Ondertussen had Willem 3 banen, hij was wever, bewerkte zijn land zeer intensief en daarnaast was hij een handeltje in boter en kaas begonnen.
Ook in de oorlogsjaren hielp de intensieve landbouw van Willem het gezin lang aan het eten maar het werd wel steeds moeilijker. Het was een tijd van hoop op een spoedig einde van de oorlog maar het was ook een tijd van volop spanning. Het gezin moest soms in een schuilplaats bivakkeren vanwege dicht bijzijnde granaatinslagen. Klasina zei dan: 'al raken we alles kwijt, als we maar bij elkaar blijven'.

In 1951 vierden Wim en Klasina in hun huis aan de Dijkstraat hun zilveren huwelijksjubileum. Het veertig jarig huwelijksfeest werd in het Trefpunt aan de Dennenlaan gevierd. Hun gouden huwelijksfeest vond plaats in hotel Flora te Lunteren.

Na ernstige lichamelijke klachten moest Willem met het bewerken van zijn land stoppen. Ook met de gezondheid van Klasina ging het niet goed. In april 1980 overleed zij in het huis van haar dochter Wouk. Willem heeft zijn vrouw slechts tien maanden overleefd. Hij overleed in februari 1981.
Terug naar pagina Slok- Kroesbergen.
Een gezinsfoto uit 1950. Van links naar rechts achterzijde: Wouk, Arnold, Riek, Jan, Ali, Wim en Sien. Aan de voorzijde: vader Van de Bovenkamp, Jannie, Nico en moeder Van de Bovenkamp.
Voorgeslacht Willem van de Bovenkamp